SCRISOARE DESCHISĂ

adresată

Domnului Ministru al Sănătăţii Cseke Attila

Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiaţilor (A.P.A.D.A.R.), împreună cu Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România(A,V,M,R,), Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti (O.S.B.) membre ale Coaliţiei Impotriva Statului Poliţienesc v-au adresat o cerere de audieţă privind demiterea conducerii Comisiei Interdepartamentale pentru Coordonarea şi Sprijinirea Activităţilor Umanitare şi în mod expres pe Director General Răzvan Vulcănescu şi ref. Ana Maria Androne.

Asociaţiile noastre desfăşoară activităţi cu caracter umanitar şi social şi conform Hotărîrii de Guvern nr. 97/1991 completată ulterior şi cu referiri la cetăţenii străini ce desfăşoară activităţi de voluntariat în cadrul O.N.G.-urilor.  Această comisie elibera aviz pentru obţinerea vizei D/RU pentru voluntarii asociaţiilor noastre (viza umanitara pentru activitaţi umanitare si religioase).

In momentul de fată voluntarii noştri din alte tări sunt in situatia de a fi expulzati, expirandu-le dreptul de sedere, deoarece în mod  abuziv şi ilegal nu avem avizul acestei comisii şi Ministerul de Interne nu le poate prelungi dreptul de şedere pe teritoriu Romaniei, vinovaţi fiind cei doi numiţi anterior.

Noi avem  programe in care sunt angrenati 200 de voluntari  din 20 de ţări, voluntarii noştrii au Contracte de Vontariat în care sunt prevăzute drepturile şi obligaţiile părţilor semnatare (O.N.G. şi voluntar).

Conform Legii Volutariatului nr.195/2001modificată şi completată cu Ordonanţa nr.58/202. Legea nr.339/2006 :,,Voluntarilor cetăţeni străini le este garantată rezidenţa pe durata stagiului de voluntariat”

Acţiunile noastre recente in vedere opriri războiului din Gaza şi ajutorarea raniţilor in special copii, pot fi sprijinite şi de către Ministerul Sănătăţii.

Faptul domnul Vulcănescu  doreşte abrogarea H.G. desinfiinţarea acestei Comisii nu ii dă dreptul să încalce legea şi în mod deloberat să blocheze activitatea Asociaţiilor noastre.

In data de 11.01.2010 am suspendat acţiunea de protest din faţa sediului Ministerului Sănătăţii în speranţa unei întrevederi (aşa ne-a promis şeful de cabinet).

La memoriul adresat domniei voastre am primit un răspuns în bătaie de joc semnat de către directorul Răzvan Vulcănescu. Tinerii volunari fără experienţă se pregătesc şi invatţa în cadrul programelor noastre. Avem voluntari tineri din 22 de state din 4 continente.

Domnul Vulcănescu  este susţinul de Seful de cabinet al dumneavoastră în ilegalităţiile acestei conisii care ar trebuii să ajute O.N.G. –urile în activităţile umanitare şi sociale pe care le desfăşoară.

Considerăm că deoarece sunteţi ungur şi aţi fost numit ca Ministrul al Sănătăţii pe criterii politice  făcând  parte din formaţiunea U.D.M.R. blocaţi proiectele asociaţiilor noastre care se adresează îndeosebi ,,Românilor de Pretutindeni’’.

Vă reamintim că ţara nostră România este membră a Uniunii Europene şi are obligaţia să respecte drepturile O.N.G. –urilor şi ale voluntarilor umanitari cetăţeni străini care vin şi muncesc gratuit  în cadrul programelor promovate de O.N.G..

Vă reamintim că anul 2011 este ANUL INTERNAŢIONAL AL VOLUNATARIATULUI

Nu putem accepta ca un ministru al Guvernului României să promoveze şovinismul maghiar, atacând organizaţiile de aparea drepturilor omului, protectie socială şi comunitară.

Asociatia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romania

prin presedinte Viorel Ene