A.P.A.D.A.R, in calitatea sa de colaborator apropiat al D.G.A.S.P.C. sector 4 si de partener in dezvoltarea serviciilor sociale, a sprijinit si de aceasta data proiectul Paraclis “Adormirea Maicii Domnului”, proiect ce consta in ridicarea unui edificiu, ce are ca principal scop, aprofundarea culturii religioase a copiilor, prin intermediul unor servicii de specialitate, conturarea personalitatii individuale si de grup, insusirea valorilor morale si spiritual, ajutorarea persoanelor varstnice si accesul lor la serviciile religioase.

   Dupa ce, in primavara anului 2007, s-a pus piatra de temelie, tinand cont ca modalitatea de finantare a acestui lacas este exclusiv din donatii si sponsorizari, constructia edificiului a decurs intr-un ritm anevoies, ca urmare a fondurilor insuficiente.

   Cu ajutorul voluntarilor asociatiei, dar si cu sprijinul unor persoane bine intentionate si care au inteles importanta proiectului, s-au reluat lucrarile la Sfantul Edificiu.

 

   Dorinta si determinarea de a finaliza acest proiect ne impinge sa initiem o campanie de strangere de fonduri, astefel, orice gest din partea dumneavoastra este binevenit. In cazul in care doriti sa contribuiti financiar la derularea proiectului o puteti face depunand in contul RO15BRDE441SV98354434410, B.R.D. Agenţia Berceni – titular A.R.C.E.V. ( C.I.F. 2569164 ).
           Persoana de contact: Preot Costin Neagu – (+4)0727.377.140

           DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI SECTOR 4, a organizat luni 18 februarie 2008, la sediul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, masa rotundă cu tema „Integrarea Europeană, şansa parteneriatelor publice – private”. În deschidere, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, iniţiatorii şi organizatorii acestei manifestări, au făcut o trecere în revistă a proiectelor ce s-au realizat şi continuă să se deruleze în colaborare cu diferite organizaţii nonguvernamentale sau firme particulare şi au fost arătate direcţiile în care  se doreşte realizarea de noi parteneriate publice-private. Evenimentul s-a bucurat de o largă participare atât din partea organismelor nonguvernamentale, fiind prezenţi reprezentanţii Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă, Fundaţiei Internaţionale pentru Copil şi Familie, Fundaţiei Parada, Organizaţiei World Vision România Internaţional, Fundaţiei United Way Romania, Asociaţiei Aproapele, Fundaţiei Equilibre, Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiaţilor, Asociaţiei Samus Social, Fundaţiei Sfântul Stelian, Organizaţiei Concordia, Fundaţiei Estuar, Fundaţiei Sensiblu, Crucea Roşie Română, Fundaţiei Chance for Life, Asociaţiei Semn de Viaţă, cât şi  reprezentanţii ai unor importante firme particulare şi ai mass-media.

DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI SECTOR 4 cu sprijinul Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor refugiatilor si Apatrizilor a organizat  joi 18 decembrie 2008, la sediul său din Str. Soldat Enache Ion, nr. 1A, o acţiune prilejuită de Sărbătoarile de Crăciun.Cu această ocazie au fost dăruite pachete cu alimente de bază unui număr de 45 persoane vârstnice, defavorizate din sectorul 4, aflate în evidenţele serviciilor din direcţie. La această acţiune a fost prezent un grup de studenţi la teologie ce au interpretat un program de colinde tradiţionale.

   

 Cu ocazia sărbătorilor pascale marţi 14 aprilie 2009, la sediului central al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, a fost organizată o acţiune cu sprijinul Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor. Au fost oferite unui număr de 50 persoane vârstnice cu venituri reduse din sectorul 4, aflate în evidenţele direcţiei, pachete cu alimente tradiţionale, specifice sărbătorilor.  

Joomla templates by a4joomla