Print

Un grup de luptători islamişti au atacat astăzi un post de poliţie din oraşul Bauchi, capitala provinciei nordice a Nigeriei. În incident şi-au pierdut viaţa 42 de persoane. s-a soldat cu 42 de morţi.

Potrivit AP şi AFP, citate de Agerpres, purtătorul de cuvânt al poliţiei Emmanuel Ojukwu a declarat că luptători înarmaţi cu arme de foc, arcuri cu săgeţi şi explozibili au atacat fără succes în această dimineaţă postul de poliţie în încercarea de a fura din depozitele de armament existente acolo.

Oficialul nigerian susţine că poliţia a arestat 100 de rebeli în timpul confruntărilor.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că cele mai multe dintre cadavrelor aduse la spital sunt ale membrilor sectei islamiste, care se pretinde talibană.

Un reprezentant al poliţiei de la Bauchi, Mohammed Barau, a precizat că 35 de "talibani" au planuit atacul de astăzi pentru a fura armele şi muniţiile postului de la Dutsen Tenshin, de la marginea oraşului Buachi.

"Am reuşit să respingem atacul talibanilor şi am ucis cinci membri ai grupului în timpul schimbului de focuri", a spus el. Poliţia caută restul grupului care ar fi fugit, a adăugat acesta. .

O amplă ofensivă a fost lanstă ulterior. Au fost vizate în principal o moschee a talibanilor de la Dutsen Tenshin şi fiefului lor de la periferia Bauchi, Fadamar-Mada.

Nigeria este cea mai populată ţară din Africa, cu peste 140 de milioane de locuitori. Jumătatea sa nordică este majoritar musulmană, în timp ce sudul este preponderent creştin.

Sursa: http://www.adevarul.ro/rss/articol/nigeria-atac-al-militantilor-islamisti-soldat-cu-42-de-morti.html