Campanie de linsaj antiromanesc in Italia

Campania de linsaj a romanilor din Italia s-a dezlantuit din nou. De aceasta data, pretextul a fost un viol in banda comis de patru romani la Guidonia, Roma. Bestiile, beti si posibil drogati, au atacat un cuplu de tineri italieni, pe barbat l-au batut si l-au bagat in portbagaj, iar pe femeie au violat-o.

Comunitatea romaneasca din Italia a devenit tinta atentatelor extremiste, la instigarea autoritatilor.

Diversiunea Mailat se repeta

Violul a fost comis in toiul noptii, pe un camp plin de gunoaie, aruncate ilegal de catre firmele de salubritate ale mafiei. Tinerii indragostiti nu aveau ce cauta acolo, nici macar pentru a face sex in masina. Violatorii renuntasera sa atace un alt cuplu, deoarece se afla intr-o masina mica, un Ford K, unde nu aveau loc sa faca sex, conform declaratiei unuia dintre faptuitori. Probabil ca tinerii italieni se duceau noaptea la groapa de gunoi pentru a se droga in liniste. Victimele au atras si ele nenorocirea asupra lor. O intamplare trista, intr-un loc sordid si cu personaje sordide. In zona, italianul Davide Franceschini, drogat cu cocaina, violase si el o tanara.

Mecanismul care a dus la declansarea atacurilor antiromanesti sub pretextul asasinarii Giovannei Reggianni de catre Romulus Mailat in 2007, s-a declansat automat si acum. Vittorio Rizzi, de la Brigada Mobila a mintit la vremea respectiva ca Giovanna Reggiani a fost violata si avea lenjeria sfasiata, pentru a incita opinia publica impotriva romanilor.

Tot Rizzi s-a ocupat si de arestarea violatorilor romani. Desi acestia au fost arestati noaptea, la ora 03.45, au fost adusi la sediul carabinierilor la o ora de maxima audienta, in "prime time", pentru televiziunile invitate anume la fata locului. Multimea dezlantuita care a vrut sa-i linseze pe violatori, a fost chemata prin SMS-uri, conform presei italiene.

Declaratii fasciste

Franco Frattini, ministrul italian de Externe a legat inadmisibil violul de comunitatea romaneasca din Italia, declarand ca aceasta este vinovata pentru o mare parte din infractiunile din Italia. Frattini a incriminat astfel un milion de romani care muncesc cinstit in Italia. Ministrul italian a mai fost criticat in Parlamentul European pentru instigari rasiste. El a mai cerut si ca violatorii sa-si faca pedepsele in Romania, desi Catalin Predoiu, ministrul roman al Justitiei, spune ca acordul juridic romano-italian contine prevederi diferite. Un alt ministru, Calderoli, cere si el, in stil saudit, castrarea faptuitorilor.

Violenta s-a dezlantuit impotriva romanilor cinstiti din Italia. O sticla incendiara a fost lansata asupra unui restaurant romanesc, iar macelaria unui roman a fost aruncata in aer. Un grup de italieni a atacat cu rangi si bate un grup de romani. Conform politiei, agresorii arestati fac parte din organizatia extremista "Forza Nuova", condusa de eurodeputatul Roberto Fiore, vechi terorist si agent al serviciilor secrete italiene. Fiore a fost condamnat la ani grei de puscarie, impreuna cu trei ofiteri SISMI (serviciile militare italiene) pentru atentatul cu bomba de la Bologna.  

Dubla masura

Conform ISTAT, Institutul italian de statistica, 6,5 milioane de italience intre 16-70 de ani au fost agresate sexual cel putin o data in timpul vietii. Violatorii, 90% italieni, sunt in proportie de 69% cunostinte ale victimelor, iar 1,5 milioane de italience au fost violate sub varsta de 16 ani. Chiar in ziua violului pentru care sunt acuzati romanii, a fost judecat in stare de libertate, starnind protestele organizatiilor feministe, Alessio Amado. Acesta a violat-o pe romanca Magdalena, mama a doi copii, chiar la firma unde aceasta era angajata. Violatorul Davide Franceschini este si el judecat in stare de libertate. "Violurile starnesc indignare numai daca sunt comise de straini", scrie cotidianul "La Stampa".

 Sursa: George Scarlat, Ziua, 31.01.2009

Joomla templates by a4joomla