Ambasada Israelului in Suedia va prezenta un protest oficial autoritatilor suedeze impotriva unui articol publicat de cotidianul Aftenbladet care sustine ca militarii israelieni ucid palestinieni pentru a face trafic cu organele lor, relateaza postul de radio Vocea Israelului.

Corespondentul cotidianului suedez a intervievat familii palestiniene din Cisiordania si Fasia Gaza care sustin ca armata israeliana rapeste tineri palestinieni si dupa cateva zile returneaza familiilor cadavrele lor din care au fost prelevate organele.

Vocea Israelului precizeaza ca acuzatiile se bazeaza pe marturii ale unor palestinieni anonimi care depun marturie cu privire la zvonuri auzite de la alte familii palestiniene potrivit carora soldatii israelieni ar fi ucis un tanar palestinian care aruncase cu pietre in militari si i-au golit corpul de organele interne dupa care au returnat cadavrul invelit intr-o panza verde de spital.

Acelasi martor anonim palestinian a declarat ca a auzit zvonuri din partea altui palestinian anonim din Jenin (Cisiordania) si din Fasia Gaza.

Ambasada Israelului cere cotidianului Aftenbladet sa-si ceara scuze pentru acuzatiile publicate.

Sursa: Agerpres

Joomla templates by a4joomla