Talibanii au ameninţat duminică, pentru prima dată, că vor ataca direct birourile de vot la alegerile prezidenţiale şi provinciale de joi din Afganistan, a anunţat purtătorul lor de cuvânt, Yousuf Ahmadi.

Ameninţarea, înscrisă pe afişele lipite sau distribuite în satele din sudul ţării, a fost autentificată de purtătorul de cuvânt al talibanilor. "Acest mesaj urmăreşte să informeze locuitorii să nu participe la alegeri, pentru a nu deveni victime ale operaţiunilor noastre, deoarece vom utiliza tactici noi", se arată în textul atribuit unor diverşi comandanţi talibani din sudul ţării. "Utilizăm tactici noi care vizează centrele de vot. Oricine va fi rănit în interiorul sau în apropierea centrelor de vot va fi responsabil, deoarece a fost informat în prealabil", a declarat Yousuf Ahamdi pentru AFP. Talibanii au cerut până în prezent boicotarea alegerilor, precizând că nu vor ataca birourile de vot pentru a nu provoca victime în rândul civililor.

   

Sursa:http://www.mediafax.ro/externe/afganistan-talibanii-ameninta-cu-atacarea-birourilor-de-vot-la-alegerile-de-joi.html?3614;4770611

 

Joomla templates by a4joomla