RUSIA SI IRANUL IL SUSTIN PE CRIMINALUL BASHAR

                                                                                                                           03.10.2015

BASHAR are mainile manjite de sangele copiilor, femeilor si barbatilor sirieni care s-au ridicat impotriva regimului dictatorial.

A bombardat, inclusiv cu arme chimice, casele si spitalele civililor din zonele eliberate de revolutionari.

Cine il sustine pe dictatorul criminal ? Bineinteles ca PUTIN - RUSIA si IRANUL(motiv religios)

De ce ? Rusia are baze militare in Siria. De ce intervine cu bombardiere si trupe terestre impotriva opozantilor lui BASHAR ?

Vrea o zona mai mare de influenta si teritoriu. Si ce mai vrea ? Sa arate amaratilor de americani cine este RUSIA .

Am uitat de CRIMEEA ? Am uitat de trupele rusesti din Ucraina ? Am uitat de ocupatia rusa dupa 1944 ?

De ce ne confruntam cu un ,,val'' de migranti ? Ca asa vor turcii, americanii si rusii cu merchel a lor cu tot.

Ca fost ,,azilant'' in Germania(grav ranit de mineri in iunie 1990) va garantez ca pe langa copiii, femeile si opozanti ai regimului dictatorului  Bachar, sunt multi oportunsti si membrii ai Statului Islamic(ISIS).

NIMENI NU A FACUT VERIFICAREA SI TRIEREA MIGRANTILOR.

Germania a impus granire libere pentru valul migrator iar noi trebuie sa fim verificati la vama Mai mult Romania este obligata sa primeasca migranti peste capacitatea si posibilitatile actuale.De ce ?

CINE VREA SA DESTABILIZEZE EUROPA ? LA ACEASTA INTREBARE TREBUIE SA RASPUNDA GUVERNUL PONTA SI PRESEDINTELE IOHANNIS.

ASOCIATIA NOASTRA VA ORGANIZA IN DATA DE MIERCURI -7.10.2015 PROTESTE LA AMBASADELE RUSIEI, SIRIEI SI IRANULUI.

Viorel Ene - presedinte APADAR

"Egiptul reţine ilegal sute de refugiaţi sirieni şi palestinieni", anunţă într-un comunicat ONG-ul pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International, adaugând că "sute (de refugiaţi) au fost expulzaţi în ţări din regiune, inclusiv în Siria". "Egiptul eşuează lamentabil în a-şi respecta obligaţiile internaţionale de a proteja chiar şi refugiaţii cei mai vulnerabili", a apreciat Sherif Elsayed Ali, însărcinat cu drepturile refugiaţilor şi migranţilor la AI. "În loc să ofere un sprijin vital refugiaţilor din Siria, autorităţile egiptene îi arestează şi expulzează, încălcând drepturile omului", continuă el. Amnesty afirmă că gemeni de un an veniţi din Siria sunt deţinuţi începând din 17 septembrie într-un comisariat din Alexandria (nord), iar un băiat de nouă ani originar din Alep (nordul Siriei) a fost arestat şi împiedicat să-şi vadă mama timp de patru zile. Avocaţi au afirmat pentru Amnesty International că au fost împiedicaţi să reprezinte solicitanţi de azil deţinuţi, adaugă ONG-ul, în timp ce Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) nu a reuşit să obţină acces la ei. Aceşti avocaţi au adăugat expulzări colective către Damasc au avut loc cel puţin de două ori. Egiptul găzduieşte peste 100.000 de sirieni, dintre care unii încercat ulterior să ajungă în Europa la bordul unor ambarcaţiuni. Marina egipteană a interceptat 13 dintre aceste ambarcaţiuni, anunţă Amnesty, adăugând că, potrivit ONU, 946 de persoane au fost arestate de către autorităţi, dintre care 724 - mai ales femei şi copii - se află în continuare în detenţie. (MEDIAFAX)

 

Postul de televiziune Sky News Arabia, cu sediul în capitala Emiratelor Arabe Unite, a anunţat că unul dintre jurnaliştii săi şi un cameraman sunt daţi dispăruţi de marţi în regiunea Alep, în nordul Siriei. Într-un comunicat publicat în noaptea de miercuri spre joi, postul de televiziune precizează că a pierdut contactul "de marţi dimineaţa" cu jurnalistul său Ishak Moctar, un mauritan, cu cameramanul său Samir Kassab, un libanez, şi cu şoferul lor sirian, în timp ce realizau un reportaj la Alep. Televiziunea le cere "tuturor părţilor vizate" să ajute la găsirea echipei sale şi să "asigure întoarcerea sa în deplină siguranţă". Membrii echipei asigurau o acoperire "obiectivă, profesională şi fără părtinire" şi "misiunea lor în Siria era în mare parte axată pe acoperirea aspectelor umanitare ale situaţiei", a declarat directorul general al Sky News Arabia, Nart Bouran. Potrivit organizaţiei pentru apărarea libertăţii presei Reporters sans frontières (RSF), cel puţin 32 de jurnalişti străini sau sirieni au fost daţi dispăruţi sau au fost răpiţi în Siria. De la începutul revoltei la jumătatea lui martie 2011, cel puţin 25 de jurnalişti şi 71 de cetăţeni-jurnalişti au fost ucişi în timp ce transmiteau despre conflictul sirian, potrivit RSF.


"Potrivit primelor informaţii, tabăra de refugiaţi palestinieni de la Deraa a fost direct afectată de confruntările armate intense din data de 12 octombrie", a anunţat Agenţia ONU pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA), potrivit căreia şapte refugiaţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi 15 au fost răniţi. "Conflictul armat are consecinţe devastatoare pentru viaţa şi pentru casele" refugiaţilor palestinieni, a anunţat UNRWA, adăugând că violenţele de sâmbătă din Deraa s-au soldat cu deteriorarea unui centru de sănătate. Directorul UNRWA pentru Siria, Michael Kingsley-Nyinah, le-a cerut părţilor implicate în conflict să pună capăt luptelor în tabără. (MEDIAFAX)

Trei dintre cei şase angajaţi ai Comitetului Internaţional al Crucii Roşii care au fost răpiţi duminică în Siria au fost eliberaţi, dar şi un lucrător umanitar sirian din cadrul Semilunei Roşii din această ţară, a anunţat luni CICR.

Joomla templates by a4joomla