STRANGERE DE FONDURI PENTRU COPIII DIN GAZA          

A.P.A.D.A.R. strange fonduri pentru copiii din Gaza , actiune organizata sul auspiciile si sprijinul primarului Neculai Ontanu si re. Amb. Palestinei in Romania              

 

 

                                                    BAZAR MULTICULTURAL

 

     1.Bucuresti 8-10 august Parcul National, A.P.A.D.A.R. sub egida Primariei Sectorului 2 si primarul Neculai Ontanu.

     2.Brasov 15-17 august Piata Sfatului

Toate sumele obtinute vor fi donte pentru copiii din GAZA.

 

organizator - Viorel Ene - presedinte A.P.A.D.A.R.

REFUGIATI 2016
                                                                                                                  17.01.2016
Anul a inceput cu prima intrare ilegala a migrantilor pe teritoriul Romanie
60 de tineri migranti, presupusi refugiati au trecut frontiera Sarbo-Romana 
cu o usurinta care denota fragilitatea sistemului de paza la frontiera(Pe timpul lui ceauseascu multi romani au fost impuscati de graniceri). Tineri cu varsta intre 20-40 de ani care doresc sa ajunga in Germania TESTEAZA REACTIA AUTORITATILOR ROMANE.
Daca nu vor fi expulzati in 3 zile in Serbia atunci vom avea un val de migranti care nu au nici o legatura SOLICITAREA DE AZIL.
Premierul CIOLOS si Ministrul de Interne Toba trebuie sa ne dea un raspuns urgent.
Conform legilor in vigoare, nu pot fi primite grupuri mari de solicitanti de azil decat prin Ordonanta de Urgenta.
Presedinte A.P.A.D.A.R.
Viorel Ene

                                                                COMUNICAT

12.02.2016

Catre

ACTUALII SI VIITORII GUVERNANTI

Asociatia Pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor respinge aducerea in Romania unui numar mai mare de 1.800 de solicitanti de azil(protectie umanitara) si acestia sa fie doar copii si femei.

Presedinte A.P.A.D.A.R.

Viorel Ene

APADAR este o organizatie non guvernamentala infiintata in 2002 care activeaza in contextul general al apararii drepturilor omului.

Situatia refugiatilor si apatrizilor in Romania impune crearea unor organisme precum Asociatia pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor pentru a le apara interesele. Dat fiind faptul ca fondurile care sa acopere cheltuielile care privesc grupurile tinta (solicitanti de azil, persoane care au obtinut deja statutul de refugiat si apatrizi) vin de la bugetul de stat, aceste fonduri sunt limitate si limitative in acelasi timp. Pentru o analiza corecta a fiecarui caz in parte, pentru ca este imperativ sa constientizam ca fiecare caz este unic, sunt necesare mai multe resurse. APADAR incearca sa le identifice si sa le foloseasca pentru apararea drepturilor unor persoane care, exceptind incercarile de frauda ale unor slicitanti de azil, sunt victime ale unor sisteme deficiente din punct de vedere al tarilor contractante ale Conventiei de la Geneva (1951).

 

Datorita apropiatei aderari la Uniunea Europeana, in Romania a inceput un val de migratie care, dupa toate statisticile, se intensifica si se va intensifica in continuare. Pe langa eforturile intreprinse de institutiile guvernamentale, APADAR militeaza pentru stabilirea unei claritati legislative, a unei transparente procedurale si, nu in ultimul rand, pentru urgentarea obtinerii de catre solicitantul de protectie a unui statut care sa-i ofere securitatea necesara pentru a-si continua dezvoltarea sociala si profesionala.

Grupuri tinta:
- solicitantii de protectie
- persoanele care au obtinut deja statutul de refugiat
- apatrizii de pe teritoriul Romaniei

Obiectiv principal: Apararea drepturilor apatrizilor si refugiatilor in contextul legislativ international privind statutul acestora.

Obiective specifice:
- Informare a grupurilor tinta asupra drepturilor si obligatiilor acestora
- Sustinere a grupurilor tinta pe durata desfasurarii procedurilor legale cere le privesc
- Integrarea sociala a refugiatilor si apatrizilor

Statutul de solicitant de protectie implica repercursiuni psihologice negative pe care, aparent, cel putin, nu le-am vizat in obiectivele noastre. Conform piramidei lui Maslow, trebuie satisfacuta una dintre nevoile umane fundamentale, de la baza piramidei, si anume nevoia de de securitate, pentru ca un individ sa ajunga la stadiul in care se preocupa de statutul social si de autorealizare. Prin activitatile noastre dorim sa aducem oameni pe care ii apasa necesitatea securitatii la un nivel la care sa li se asigure posibilitatile legale si reale de a-si exercita drepturile fundamentale, incepind cu dreptul la viata.

Joomla templates by a4joomla