Comunicat
 
Coalitia Impotriva Statului Politienesc va protesta luni 11.01.2010 orele 13.00-15.00
impotriva iredentismun instaurat de ministrul sanatatii Attila Czeke.
Denuntam abuzul acestui ministru impotriva voluntarilor umanitari din terte tari, care
prin refuzul acordarii avizului Comisiei Interdepartamentale pentru Coordonarea si Sprijinirea Activitatilor Umanitarea ii condamna la expulzare pe
acesti oameni de diferite rase si culori ale pielii.
Aceasta actiune vizeaza direct O.N.G.-urile care militeaza activ pentru apararea drepturilor omului
si care deranjeaza frecvent actiunile iredentiste ale U.D.M.R.-ului.
Cerem demisia ministrului Attila Czeke a secretarului de stat Strainu Cercel si a directorului Razvan Vulcanescu.
 
Asociatia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romania
Asociatia Civic Media
Asociatia Pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor
Asociatia Adevar si Dreptate

SCRISOARE DESCHISĂ

adresată

Domnului Ministru al Sănătăţii Cseke Attila

Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiaţilor (A.P.A.D.A.R.), împreună cu Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România(A,V,M,R,), Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti (O.S.B.) membre ale Coaliţiei Impotriva Statului Poliţienesc v-au adresat o cerere de audieţă privind demiterea conducerii Comisiei Interdepartamentale pentru Coordonarea şi Sprijinirea Activităţilor Umanitare şi în mod expres pe Director General Răzvan Vulcănescu şi ref. Ana Maria Androne.

Asociaţiile noastre desfăşoară activităţi cu caracter umanitar şi social şi conform Hotărîrii de Guvern nr. 97/1991 completată ulterior şi cu referiri la cetăţenii străini ce desfăşoară activităţi de voluntariat în cadrul O.N.G.-urilor.  Această comisie elibera aviz pentru obţinerea vizei D/RU pentru voluntarii asociaţiilor noastre (viza umanitara pentru activitaţi umanitare si religioase).

 

Potrivit fiului lui Gaddafi, confruntările sunt provocate de elemente libiene şi străine vizând să distrugă unitatea ţării şi să instaureze o republică islamică. Said al-Islam a subliniat că Libia “nu este Tunisia sau Egipt”, ci este o ţară tribală, bazată pe alianţe. “Situaţia noastră ar fi de o mie de ori mai rea ca acolo” (Egipt sau Tunisia), a adăugat acesta.

Saif al-Islam Gaddafi avertizează că Libia este în pragul unui război civil

Saif Al-Islam Gaddafi, un fiu al liderului libian Muammar Gaddafi, a declarat că Libia este în pragul războiului civil şi ţinta unui complot străin, într-o alocuţiune televizată în noaptea de duminică spre luni, informează Agerpres.

Saif Al-Islam Gaddafi a recunoscut că mai multe oraşe, dintre care Benghazi şi Al Bayda în estul ţării, au căzut pradă unor ciocniri violente şi că protestatarii au pus mâna pe arme militare. Zeci de mii de persoane se îndreaptă spre Tripoli, a declarat el. “În acest moment tancuri se deplasează în Benghazi conduse de civili. La Al Bayda oamenii au arme şi numeroase depozite de muniţie au fost jefuite. Avem arme, armata are arme, forţele ce vor să distrugă Libia au arme”, a spus el.

Potrivit fiului lui Gaddafi, confruntările sunt provocate de elemente libiene şi străine vizând să distrugă unitatea ţării şi să instaureze o republică islamică, potrivit acestor declaraţii retransmise de televiziunea de stat libiană. “Vom distruge elementele răzvrătirii”, a declarat el, promiţând în acelaşi timp “formarea unei comisii pentru a crea o constituţie”.

Pe de altă parte, Saif al-Islam a recunoscut – într-o intervenţie televizată înregistrată, prima de acest gen – că poliţia şi armata au făcut greşeli în ciocnirile cu protestatarii. El a explicat însă că poliţia a fost vizată de atacurile protestatarilor, iar armata nu a fost pregătită pentru a face faţă unor astfel de situaţii.

În plus, armata şi “nenumăraţi libieni care vin spre capitală de pe tot cuprinsil ţării” îl vor apăra pe Muammar Gaddafi, care “nu este ca Mubarak sau Ben Ali”, nu este un lider tradiţional, a spus fiul liderului libian. “Armata va avea un rol central în restabilirea oridinii. Nu vom ceda niciun centimetru din Libia”, a asigurat Said al-Islam Gaddafi. Liderul libian Muammar Gaddafi nu va ceda şi va ţine piept protestatarilor “până la ultimul om”, a mai spus Said.

Said al-Islam a subliniat că Libia “nu este Tunisia sau Egipt”, ci este o ţară tribală, bazată pe alianţe. “Situaţia noastră ar fi de o mie de ori mai rea ca acolo” (Egipt sau Tunisia), a spus Said, menţionând că “ceilalţi arabi beau cafea şi ceai şi râd de noi cum ne distrugem ţara”.

Accentuând asupra pericolului separatist la Benghazi, Said al-Islam a avertizat că dacă se vor desprinde, atunci Libia va fi împărţită în mai multe ţări. “Cine va administra petrolul libian?“, a întrebat retoric liderul libian, arătând că într-un scenariu separatist, se va pierde infrastructura, iar triburile şi bandele se vor lupta pentru petrolul libian. “Toate bogăţiile noastre vor fi furate, veţi emigra din Libia”, i-a pus în gardă pe libieni fiul liderului suprem. “Dacă companiiile petroliere pleacă, nu veţi mai găsi nicio felie de pâine, (…) veţi avea nevoie de viză pentru a veni la Tripoli”, sunt alte câteva dintre avertismentele transmise de Said-al Islam Gaddafi.

Sursa : Realitatea.net

Miercuri 16.03.2011 a avut loc în Piața Universității din București, manifestația publică de protest împotriva regimului Gaddafi și a ofensivei armate a acestuia împotriva propriilor cetățeni.  APADAR și-a manifestat în repetate rânduri îngrijorarea pentru zecile și sutele de mii de refugiați care au părăsit Libia de teama conflictului armat în războiul civil declanșat de Gaddafi.

Apreciem la fel de condamnabilă și de culpabilă atitudinea duplicitară a marilor puteri militare care astăzi intervin în forță în Libia, dar care în trecut au susținut (conform propriilor interese) regimurile totalitate din Orientul Mijlociu, deși cunoșteau condițiile mizere de trai ale oamenilor de rând din aceste țări.

 

Exodul lumii arabe - peste 2 milioane de persoane au migrat in Europa
Peste doua milioane de oameni din Africa si zona araba au cerut azil in Europa in ultimul an, dupa violentele care au marcat "Primavara araba". In urma miscarilor de protest, liderii de stat au fost obligati sa plece de la putere in TunisiaEgipt, Libia si Yemen

De asemenea, revolte civile au izbucnit si in Bahrain, Siria, precum si in Algeria, Irak, Iordania, Kuweit, Oman si Maroc. Speriati, oamenii au cautat refugiu in statele europene.

Afganii au reprezentat grupul de migranti cel mai numeros, potrivit unui raport recent, citat de Mail on Sunday.

Conform Eurostat, si migratia in randul tunisienilor a crescut de 12 ori fata de anul 2010, de la 540 de migranti in 2010, pana la 6.330 in 2011.

Totodata, cererile de azil din Libia au crescut de patru ori in intervalul 2010-2011, ajungand pana la 2.885 de astfel de solicitari.

ASOCIATIA PENTRU APARAREA DREPTURILOR APATRIZILOR SI REFUGIATILOR (A.P.A.D.A.R.)

                                                       PROTEST

 

A.P.A.D.A.R. organizeaza in ziua de joi 18 iulie 2013 incepand cu orele 11.00, pe trotuarul de vis a vis de sediul Ambasadei Siriei un protest impotriva abuzurilor reprezentantilor ambasadei fata de cetatenii sirieni care nu sustin actualul regim. Reamintim ambasadorului promisiunea de la ultimul protest prin care ne garanta un tratament nedescriminatoriu fata de catatenii sirieni care au de rezolvat diverse probleme la ambasada. Refuzul de a fi primiti in ambasada sau amenintarile proferate impotriva familiilor ce au rude aflate in Siria de partea revolutionarilor nu pot caracteriza un diplomat ce trebuie sa reprezinte in mod nediscriminatoriu interesele tuturor cetatenilor sirieni indiferent de religie sau obtiuni politice. Protestul nostru sustine intrarea in normalitate a diplomatiei siriene in Romania. Daca demersul nostru nu va avea efectul scontat ne vom adresa Presedintelui Romaniei excelentei sale Traian Basescu pentru retragerea acreditarii acestui Ambasador ce practica discriminarea si nu respecta drepturile omului.

Presedinte A.P.A.D.A.R.

Viorel Ene

 

   Un clujean trăieşte de un an într-o ţară africană unde războiul a făcut mai multe victime decât în Iran şi Irak la un loc. Ştefan Roman stă de un an în inima continentului negru, în Congo, o ţară care încă plăteşte tributul bogăţiilor sale cu un război între armata naţională şi diferite grupuri de rebeli.

Geograf de meserie, românul a ajuns în satul Baraka printr-un proiect care are ca scop, printre altele, asigurarea securităţii alimentare în teritoriul Fizi din provincia congoleză Sud Kivu. Programul este, de fapt, un fel de punte între ajutor de urgenţă şi dezvoltare durabilă.

A dus salata de vinete în Africa

„Baraka înseamnă binecuvântare pe arabă. M-am bucurat să văd că sunt la 200 de metri de malul
lacului Tanganyika, m-a speriat puţin prezenţa mul tor militari şi rebeli Mayi-Mayi şi m-a surprins ce sincer şi plin de bucurie zâmbeşte lumea aici, cu toate că e o zonă de conflict”, povesteşte Ştefan despre primele impresii din Africa.
Parcă în oponenţă cu diversiunile din zonă este muzica monotonă care ajunge la urechile românului, destul de neplăcută, la fel ca şi mâncarea. Însă pe partea de mâncare „se lucrează” la îmbunătăţiri. Bucătarul care se ocupă de mâncarea angajaţilor implicaţi în program a învăţat de la Ştefan să gătească salată de vinete, şniţele, piure şi pâine de casă.

A pedalat în Anzi şase luni

În Congo, Ştefan nu a ajuns printr-o întâmplare. Este pasionat de munte şi sport, activitatea de bază a acestuia fiind cicloturismul, adică plimbările cu bicicleta în jurul lumii. A făcut până acum cam 27 de circuite, începute discret în ’99 prin Europa, la Capul Nord în Norvegia, şi continuate în mai multe ţări din America de Sud. Aceasta a şi fost regiunea de specia lizare în geografie, studiu pe care l-a ales să-l facă în Germania. Din 2002, însă, şi-a petrecut majoritatea timpului în sudul continentului american. După ce s-a înscris la cursurile facultăţii, Ştefan a fost trimis pentru o primă aplicaţie în Bolivia, unde a pornit pe bicicletă pentru şase luni ca să cunoască Anzii, pedalând până în Patagonia. Apoi, din nordul ţării Chile s-a întors în capitala peruană Lima. I-a trebuit jumătate de an să se întoarcă înapoi.

Sport extrem: camionturism


Unele momente extreme îi vin şi acum în minte. Îl amuză, iar altele încă îl pun pe gânduri pentru teribilismul care îl putea costa chiar viaţa. Printre atâtea imagini, Ştefan îşi aminteşte de un incident petrecut în Brazilia, unde un ţăran speriat, la care intenţiona să campeze, a tras cu puşca după el. Sau de situaţiile dificile din zonele aride de munte, la altitudini de peste 4.500 de metri, pe drumuri de munte, cu bicicleta ticsită ca un brad de Crăciun, cu echipament, unde fiecare pedală era resimţită în fiecare muşchi al corpului. Cea mai mare grozăvie a făcut-o într-o tură prin Turcia, în ’98, când obişnuia să practice „camionturism”, adică se agăţa de câte-un camion, pe pantele cele mai înalte, iar la un moment dat s-a lăsat tras vreo 50 km într- o zonă plană şi s-a desprins de camion doar când acesta depăşise viteza de 80 km/h.

Antiviolenţă asupra femeilor


Printre lucrurile care l-au lăsat fără cuvinte, când a ajuns în Africa, a fost şi situaţia femeilor congoleze. „Machismul dus la extrem de bărbaţii incapabili este detestabil!”, mărturiseşte românul, martor la extorsiuni, agresiuni fizice, violuri şi omorurile din timpul zilei, cele mai multe dintre ele în zona platoului înalt din Sud Kivu. Situaţia fragilă de securitate poate să degenereze oricând şi în satul Baraka, unde locuieşte acesta. Conflictul din Congo este considerat cel mai sângeros din istoria umanităţii, cu mai multe victime decât cele din Irak, Afganistan sau Darfur, mult peste patru milioane de victime. 
 

 

 

 

 

"Este foarte important să-ţi menţii calmul şi în situaţii dificile, atât în relaţia cu oamenii pe care îi întâlneşti, cât şi cu condiţiile de teren."

Sursa:http://turism.evz.ro/emain/articolul/874915/Un-roman-martor-la-ororile-din-Congo

   Mai mulţi comandanţi de rang înalt ai Gardienilor Revoluţiei din Iran, armata ideologică a regimului, au fost ucişi duminică dimineaţă într-un atentat, în provincia Sistan-Balucistan, din sudul ţării, relatează agenţia de presă FARS.

   Atentatul sinucigaş comis împotriva Gardienilor Revoluţiei, în sud-estul Iranului, s-a soldat cu 29 de morţi şi 28 de răniţi, a informat Ministerul de Interne pe site-ul său.

   "În această acţiune teroristă, generalul Nur-Ali Shushtari, adjunctul comandantului Forţelor terestre ale Gardienilor Revoluţiei, generalul Mohammad-Zadeh, comandantul Gardienilor Revoluţiei pentru Sistan-Balucistan, comandantul Gardienilor pentru oraşul Iranshahr (sud-est) şi comandantul unităţii Amir-al Momenin au fost ucişi", a precizat FARS.

   Preşedintele Parlamentului, Ali Larijani, a confirmat moartea comandanţilor într-un discurs pronunţat în Parlament şi difuzat de televiziune.

Acesta este atentatul cel mai important din ultimii ani împotriva Gardienilor Revoluţiei.

Potrivit agenţiei de presă FARS, în jur de 20 de persoane au fost ucise, printre care lideri tribali din provincia Sistan-Balucistan, în acest atentat care, potrivit agenţiei ILNA, a provocat şi rănirea a aproximativ 40 de persoane.

Este vorba despre un "atentat sinucigaş", a anunţat, la rândul său, agenţia de presă oficială IRNA. Potrivit aceleiaşi surse, "un bărbat care purta asupra sa explozibile le-a detonat în timpul unei reuniuni a liderilor de triburi" din provincie cu comandanţii Gardienilor Revoluţiei.

Atentatul s-a produs la ora locală 08.00 (07.30, ora României), potrivit presei iraniene. El a avut loc în oraşul Pishin, de la frontiera cu Pakistanul, în timp ce comandanţii Gardienilor Revoluţiei participau la o reuniune cu liderii tribali din provincie, pentru a pregăti o întâlnire destinată consolidării "unităţii dintre şiiţi şi sunniţi".

"Obiectivul teroriştilor este de a perturba securitatea în provincia Sistan-Balucistan. Acest lucru arată că ei nu vor ca provincia să se dezvolte pe plan economic", a declarat Larijani, prezentându-şi condoleanţele către familiile victimelor.

"Cu siguranţă, Gardienii Revoluţiei vor acţiona cu o forţă încă şi mai mare, pentru a instaura securitatea în regiune", a adăugat el.

Iranul acuză SUA de implicare în atentat

Preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, a acuzat Statele Unite că ar fi implicate în atentatul comis duminică împotriva Gardienilor Revoluţiei, în sud-estul Iranului, soldat cu aproximativ 30 de morţi.

"Noi considerăm că ultimele acţiuni teroriste sunt rezultatul acţiunii Statelor Unite şi arată animozitatea americană faţă de ţara noastră", a declarat Larijani.

Preşedintele american, Barack "Obama, a afirmat că întinde mâna Iranului, dar cu această acţiune şi-a ars mâna. Poporul iranian are dreptate să nu creadă în schimbările promise de administraţia americană, ceea ce este contrar intereselor sale", a adăugat el.

Populaţia iraniană, însumând 71 de milioane de locuitori, este compusă în proporţie de peste 90 la sută din şiiţi, dar provincia Sistan-Balucistan, situată la frontiera cu Pakistanul şi Afganistanul şi al cărui oraş cel mai important este Zahedan, adăposteşte o puternică minoritate sunnită.

Ea este considerată ca fiind provincia cea mai nesigură din Iran, din cauza prezenţei rebelilor, dar şi a traficanţilor de droguri.

Nici o grupare nu a revendicat atentatul.

Gruparea rebelă sunnită Jundallah (soldaţii lui Dumnezeu) este în general acuzată de autorităţile iraniene de comiterea unor astfel de acţiuni armate.

Această grupare a revendicat atentatul sinucigaş de la 28 mai, care a provocat moartea a 25 de persoane, într-o moschee şiită din Zahedan.

Sursa: http://www.mediafax.ro/externe/mai-multi-comandanti-ai-gardienilor-revolutiei-din-iran-au-fost-ucisi-intr-un-atentat-5007597/

Procurorul general a anuntat ca SRI, CNSAS si Ministerul Apararii sunt de acord cu solicitarea de declasificare a documentelor oficiale de la Revolutia din 1989. Fostul procuror militar Dan Voinea spune ca este vorba despre jurnalele de lupta si ordinele de zi ale militarilor, cunoscute oficial pana acum doar de procurori.

Documentele de la Revolutie urmeaza sa devina publice, sustine procurorul general, Laura Kovesi, dupa ce Serviciul Roman de Informatii (SRI), Ministerul Apararii si Consiliul National pentru Studierea Arhivelor.

Securitatii (CNSAS) au fost de acord cu solicitarea procurorului general in acest sens. "Eu cred ca acest demers este un pas inainte in aflarea adevarului istoric. Noi, magistratii, trebuie sa stabilim doar adevarul juridic, acela care rezulta din probele administrate", a declarat Kovesi intr-o emisiune televizata, conform NewsIn. Generalul in rezerva Dan Voinea, fostul procuror militar care a instrumentat dosarele Revolutiei, ne-a explicat ca documentele la care se refera Kovesi sunt jurnalele de lupta, registrele istorice si ordinele de zi pe unitati militare. Aceste documente au fost accesibile pana acum doar procurorilor militari si civili care au lucrat la dosarele Revolutiei.

O mare parte din aceste documente au aparut deja in presa. Dan Voinea explica insa ca rostul acestui demers oficial este, printre altele, sa puna in regula dosarele Revolutiei care au ajuns deja in instanta: acestea devin publice si nu pot contine informatii clasificate. Desecretizarea mai are si un rol reparatoriu, ne-a mai spus Voinea: "Ca sa puteti intelege ce a fost la Revolutie, nu trebuie sa credeti pe cuvant un procuror sau altul, ci puteti vedea cu ochii dumneavoastra. Secretizarea crimelor din ‘89 si ale comunismului in general este un lucru care impiedica procesul de cercetare si demascarea". Fostul procuror sustine ca ordinele carora s-au supus soldatii in 1989, fie ei ai armatei sau ai altor structuri, nu au o baza legala: "Starea de necesitate in numele careia au actionat atunci nu a fost publicata in Monitorul Oficial. S-a actionat ilegal, pentru ca aceasta stare de necesitate a fost declarata doar la radio si la televizor".

Demersul Laurei Kovesi vine insa si in contextul in care mai multe asociatii ale revolutionarilor se plang la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) ca autoritatile din Romania nu le permit fostilor revolutionari sa aiba liber "acces la dosar", adica sa-l poata copia integral. Asociatia "21 Decembrie" a facut plangere la CEDO impotriva Romaniei, reclamand ca dosarele Revolutiei au fost intarziate nejustificat de justitia romana.

Liderul Asociatiei "21 Decembrie", Doru Maries, a intrat in greva foamei in urma cu aproape doua luni, reclamand ca autoritatile refuza sa trimita toate documentele din dosare la CEDO. Intr-o scrisoare deschisa, CEDO i-a cerut lui Maries sa renunte la greva foamei si sa inceteze declaratiile "inexacte si nepoliticoase". Accesul in incinta CEDO le-a fost interzis membrilor Asociatiei "21 Decembrie", pe motiv ca exercita o presiune nepermisa asupra procesului. De altfel, s-a dovedit ca intreaga agitatie provocata de asociatia condusa de Maries nu a avut la baza fapte reale, CEDO nesolicitand acte in plus de la statul roman.

Sursa:http://www.romanialibera.ro/a166564/sri-si-ministerul-apararii-de-acord-cu-declasificarea-documentelor-revolutiei.html

Joomla templates by a4joomla