ASOCIATIA PENTRU APARAREA DREPTURILOR APATRIZILOR    SI REFUGIATILOR (APADAR)

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Cerem domnului Vasile Blaga Ministrul Administratiei si Internelor demiterea de indata a fostul ofiter de securitate AUREL TEODORESCU  protejatul Palatului Cotrocenilor si Palatului Victoria si actualul director al Oficiului Roman pentru Imigratie

 

Aurel Teodorescu este acuzat in Raportul” Armaghedon 7 - SRI” ca are vechime ca ofiter de securitate din Bucuresti, iar dupa decembrie 1989 a devenit comisar in Garda Financiara, sef de departament la Primaria Capitalei, apoi director adjunct al Directiei Generale a Vamilor, fiind remarcat de presa deoarece favoriza importuri dubioase de tigari in perioada 1995-1996, fiind acuzat de implicare si in Tigareta II.
A recunoscut ca a fost ofiter de Securitate in cadrul Directiei a III-a de contraspionaj, de unde a demisionat in august 1990.

A fost şeful Oficiului pentru Migraţia Forţei de Muncă din cadrul Ministerului Muncii, până în 2006, când a demisionat, numele său fiind pomenit în mai multe scandaluri mediatice legate de contractele căpşunarilor plecaţi în Spania.

 Printre atribuţiile Oficiului pentru Migraţia Forţei de Muncă (OMFM) se număra şi emiterea de permise de muncă pentru străinătate, acestea fiind, în prezent, emise de direcţia la care a fost proaspăt numit.
 Oficiul pentru Migraţia Forţei de Muncă a fost desfiinţat în 2007 printr-o hotărâre a Guvernului Tăriceanu. Atribuţiile oficiului au fost  transferate Ministerului Administraţiei şi Internelor şi care, la ora actuală, conform organigramei, se găsesc în custodia Direcţiei de Migraţie a Oficiului Român pentru Imigrări.Printre atribuţiile OMFM se număra şi emiterea de permise de muncă pentru străinătate, acestea fiind, în prezent, emise de direcţia la care a fost proaspăt numit.
Oficiul pentru Migraţia Forţei de Muncă( OMFM) a fost desfiinţat în 2007 printr-o hotărâre a Guvernului Tăriceanu. Atribuţiile oficiului au fost  transferate Ministerului Administraţiei şi Internelor şi care, la ora actuală, conform organigramei, se găsesc în custodia Direcţiei de Migraţie a Oficiului Român pentru Imigrări (ORI).

   Aurel Teodorescu,  este sotul Danielei Andreescu, şefa Secretariatului General al Guvernului (SGG), cariera celor doi având ca numitor comun OMFM. În 2001, când guvernul Năstase a înfiinţat OMFM, Daniela Andreescu a fost numită şefă a acestei instituţii, iar Aurel Teodorescu, adjunct. După o perioadă, Daniela Andreescu a fost avansată secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, condus pe atunci tot de Marian Sârbu, fiind numită şefă a Departamentului Munca în Străinătate . Cariera celor doi a intrat într-un con de umbră în urma scandalului “certificate medicale pentru căpşunari”. Cotidianul a scris la vremea respectivă cum conducerea OMFM îi trimitea pe căpşunari să-şi facă analizele medicale necesare dosarului pentru a pleca în Spania direct la un cabinet medical unde era acţionar Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea. Cariera politică a celor doi a fost restartată după venirea la putere a coaliţiei PDL-PSD. Prima recuperată a fost Daniela Andreescu, care a fost numită de premierul Emil Boc şefă a SGG. Ulterior, Aurel Teodorescu a fost numit la MAI asistent la cabinetul secretarului de stat pentru Relaţia cu Parlamentul şi Afaceri Europene, Radu Stanca, iar mai apoi a fost detaşat de ministrul Dan Nica, şeful unei direcţii din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări.

Numele lui Aurel Teodorescu a fost legat, în anul 2005, de numele lui Omar Hayssam, cu referire la încheierea unor afaceri cu statul, pe când conducea, ca director adjunct, Direcţia de Supraveghere şi control financiar din Direcţia Generală a Vămilor( (Directie in care a lucrat si actualul ministru Blaga). – „Funcţionarul guvernamental Aurel Teodorescu nu numai cã a fost securist, dar a avut relaţii strânse şi cu Omar Hayssam, de la care ar fi primit cadou un autoturism de teren” - a declarat Marius Oprea consilierul pe probleme de securitate al primului-ministru Tariceanu
De asemenea, de-a lungul timpului, numele său s-a regăsit alături de cel al premierului Emil Boc. În 2006, Teodorescu a demisionat din PD, deşi Emil Boc declarase la acea vreme, după ce i s-a adus la cunoştinţă că Teodorescu este un fost securist, că acesta nu este membru al partidului.
Tupeul directorului Teodorescu a atins cote maxime prin declansarea in 2005 a unei greve a foamei, tentativa acestuia de a poza intr-un cetatean revoltat de ilegalitatile si abuzurile din administratia publica fiind hilara pentru cei care-i cunosc „performantele” de pana acum.
. Grav este insa ca Aurel Teodorescu se mai afla inca in administratia publica dupa o cariera plina de contraperformante.Cat timp a fost director adjunct al OMFM, a fost acuzat ca a contribuit decisiv la potentarea coruptiei din sistem si la satisfacerea clientelei transpartinice care acumuleaza averi fabuloase incalcand permanent legislatia in vigoare. Toate dosarele grele in care a fost implicat au fost „inghetate”.

Memoriul trimis Administratiei Prezidentiale de catre fosta functionara Dorina Presura, prin care demasca afacerile familiei Teodorescu, a ajuns din pacate in februarie 2005 tocmai la grupul de interese demascat de aceasta.

Memoriile, contestatiile si sesizarile penale asumate de catre aceasta, au vizat  activitatea manageriala dezastruoasa a tandemului Andreescu - Teodorescu din fruntea Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, insa autoritatile competente au amanat luarea unor masuri radicale impotriva acestui cuplu care se bucura de sustinerea permanenta a lui Dorin Cocos, sotul celebrei consiliere de stat Elena Udrea, sfetnica nr. 1 a presedintelui Traian Basescu, cel care condamna virulent "sistemul ticalosit".

Iata cateva intrebari adresate de Asociatia "EUROPA" directorului "grevist":
      
·        Sunteti acelasi Aurel Teodorescu care, ca fost director 
adjunct la Directia de supraveghere si control financiar din Directia 
Generala a Vamilor, a fost implicat intr-o serie de afaceri necurate 
si cercetat in dosare penale ?
·        Sunteti acelasi Aurel Teodorescu care, ca director al 
Directiei de Audit din cadrul Casei Nationale de Asigurari de 
Sanatate, a fost anchetat de Parchetul National Anticoruptie impreuna 
cu Presedintele CNAS Eugen Turlea si a fost destituit din functie in 
2003 pentru management catastrofal si ilegalitati de mare calibru?
·        Sunteti acelasi Aurel Teodorescu care, ca director adjunct al 
Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca in perioada 2003 – feb. 
2005, a contribuit decisiv la potentarea coruptiei din sistem si la 
satisfacerea clientelei transpartinice care acumuleaza averi 
fabuloase incalcand permanent legislatia in vigoare?
·        Sunteti acelasi Aurel Teodorescu care se bucura in prezent de 
protectia Administratiei prezidentiale, datorita filierei Daniela 
Andreescu – Dorin Cocos – Elena Udrea, fiind tovarasul de practici 
dubioase al actualului secretar de stat Daniela Andreescu, fostul 
superior ierarhic al domniei voastre pana in debutul acestui an ca 
director al OMFM in guvernarea PSD?
·        Sunteti nasul liderului PSD Doru Giugula?

După ce l-a pierdut pe Gabriel Oprea, cuplul Elena Udrea-Dorin Cocoş a reuşit să câştige, până la urmă, un post im portant în Ministerul Internelor. Aşa susţin surse din cadrul instituţiei, care au precizat, că Aurel Teodorescu, soţul Secretarului General al Guvernului, Daniela Andreescu, a fost detaşat, la conducerea Direcţiei Migraţie din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări, unde lucreaza in prezent.

Afacerile  fostului ‘’ ofiter de securitate ‘’ merg foarte bine, firmele cotizeaza si primesc permise de munca pentru cetatenii chinezi, pakistanezi,congolezi, din Bangladesh si din lte tari, care au mana de lucru ieftina.

Daca muncitorii protesteaza ,,militienii’’ dlui Teoderescu ii aresteaza si  apoi le intocmesc  formele de expulzare.

De la ,,spaga pentru capsunari’’ s –a ajuns la mita pentru imigranti !

Dar  ‘’eroul’’ nostru se razboieste  si cu  africanii si cubanezii  care solicita azil politic. Se grabeste sa-i expulzeze abuziv pentru ca trebuie,, sa indeplineasca norma impusa de …F.M.I.’’Recent a afirmat ca datorita activitatii lui  in slujba tarii, Romania a primit transa de bani de la  F.M.I.

Se mai razboieste si cu cei ce au fugit din tara in timpul dictaturii comuniste.Nasaramba cetatea canadian de origine romana  a fost expulzat din ordinul acestui securist si nici nu primeste viza umanitara.

In anul 1990 in Piata Universitatii   se striga : SECURIŞTII ÎN MINĂ SĂ NE DEA LUMINĂ !!!

Si in compensatie, au primit posturi bune de la tovarasii de drum si idei.

Domnule Ministru dovediti-ne ca aveti forta si responsabilitarea  necesara, pentru  al demite pe acest infractor !

 

                                                                                   Presedinte

  Bucuresti    05.05.2010                                            Viorel Ene

Joomla templates by a4joomla