Sambata, 5 octombrie anul curent, in cadrul A.P.A.D.A.R. a avut loc un eveniment special care a ramas in sufletul voluntarilor Asociatiei ca un moment unic, cu conotatii frumoase. In fata Ofiterului Starii Civile al Primariei Sectorului 2 Bucuresti si cu prietenii alaturi – toti voluntari ai A.P.A.D.A.R - frumoasa romanca Liliana Gorea si-a unit destinul cu al americanului Preston Jr. Barry Joe, ambii fiind voluntari, la randul lor, ai Asociatiei. Le uram CASA DE PIATRA si le multumim acestor doi tineri frumosi si inimosi pentru implicarea lor fructuoasa in sprijinirea refugiatilor si apatrizilor care au gasit in A.P.A.D.A.R. nu doar unicul sprijin dar si prieteni. Casatoria celor doi nu este unica in APADAR, anul trecut alti doi voluntari ai Asociatiei hotarand sa isi construiasca o viata impreuna.

Proiectul de activitati pentru romanii de pretutindeni.       

 

Proiectul de activitati pentrul programul “Romanii de pretutindeni” ! Una dintre prioritatile de activitate ale celor implicati in proiect este depunerea diligentelor necesare pentru anularea taxei de viza (120E) pentru cetatenii din Republica Moldova in special studentii care nu sunt bursieri ai statului roman.

Consiliere si asistenta juridica precum si strangerea de fonduri pentru ajutorarea apatrizilor (fosti romani) etnicilor romani din Serbia, Ucraina,si alte state in vederea redobindiri cetateniei romane. Participarea la realizarea proiectului se va face in general cu voluntari umanitari. In cadrul programului se vor desfasura activitati dupa cum urmeaza:

a. Organizeaza simpozioane, mese rotunde,work shopuri,

b. Efectueaza traduceri din si in limba, engleza, franceza, română.

c. Identifica abuzurile savirsite impotriva romanilor de pretutindeni aflati pe alte teritorii cât si pe teritoriul Romaniei.

d. Participa la organizarea si intretinerea Centrului de informare al migrantilor; administrare acces la servicii de internet si telefonie.

e. Coordoneaza/ training programul de instruire a tinerilor din Canada Statele unite ale Americii si America de Sud.

f. In cadrul schimburilor culturale promoveaza si organizeaza cunoasterea literaturii fostilor dizidenti romani.

g. Ia contact direct cu comunitatile romane din Canada si Statele Unite ale Americii .

h. Coordoneaza asistenta juridica pentru repatriere, recuperare de bunuri.  Sprijin pentru apatrizii fosti romani.

i. Intruniri cu personalitati din diaspora, cadre universitare, cercetatori, scriitori, politicieni, fosti dizidenti politici, oameni de afaceri.

 

Presedinte                                                       Director de proiect

Ene Viorel                                                     Nasarimba Alexandru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joomla templates by a4joomla