O colaboratoare a organizaţiei neguvernamentale ruse Memorial, Natalia Estemirova, răpită miercuri în Cecenia, a fost găsită moartă în republica vecină Inguşetia, din Caucazul rusesc, a anunţat agenţia Itar-Tass, citând Ministerul inguş de Interne.

Trupul Nataliei Estemirova, a cărei răpire a fost anunţată anterior de organizaţia pentru apărarea drepturilor omului, a fost găsit la ora locală 17.20 (16.20 ora României) într-o pădure din apropiere de Nazran, principalul oraş din Inguşetia.

"A fost ucisă cu gloanţe", a declarat o sursă din cadrul Ministerului local de Interne, citată de Itar-Tass.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei de anchetă a Parchetului Federal, Vladimir Markin, a confirmat pentru Interfax că actele de identitate ale Nataliei Estemirova au fost găsite printre lucrurile personale ale victimei.

Potrivit Memorial, care citează martori, Estemirova a fost urcată cu forţa într-o maşină miercuri dimineaţa la Groznîi, capitala Ceceniei, în apropierea locuinţei sale.

Natalia Estemirova a fost una dintre colaboratoarele cele mai cunoscute ale organizaţiei Memorial în Caucazul rusesc. Ea a criticat recent o execuţie arbitrară în Cecenia, ceea ce a deranjat autorităţile locale proruse, a declarat Aleksandr Cerkasov, din cadrul Memorial.

Aceasta a fost o apropiată a jurnalistei Anna Politkovskaia, asasinată în 2006 la Moscova şi unul dintre puţinii critici ai execuţiilor din Cecenia în timpul celor două conflicte între forţele separatiste şi armata rusă după dezmembrarea URSS

http://www.mediafax.ro/poze/externe/o-colaboratoare-a-organizatiei-memorial-gasita-moarta-dupa-ce-fusese-rapita-in-cecenia.html?3614;4643268&type=main_picture&ptr=0

 

Joomla templates by a4joomla