Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că a precizat în Consiliul European extraordinar că în acest moment România nu susţine o soluţie militară în Libia, şeful statului apreciind că aceasta poate fi "o eroare politică majoră".

Băsescu: În acest moment, România nu susţine o soluţie militară în Libia (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

" În acest moment, România nu susţine o soluţie militară în Libia" , a spus preşedintele Traian Băsescu.

El a adăugat că, în opinia României, acesta poate fi "o eroare politică majoră".

Şeful statului a mai spus că instituirea unui "no fly zone", dacă se face, trebuie să aibă o acoperire legală, o evaluare a necesităţii unei intervenţii şi, de asemenea, ar trebui făcută cu acordul Ligii Statelor Arabe.

Preşedintele Traian Basescu a participat, vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European extraordinar. Summit-ul a fost convocat de preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, ca urmare a situaţiei politice din Libia şi statele din vecinătatea sudică a Uniunii Europene.

Şefii de stat şi de guvern au dezbătut măsurile UE necesare atât pe termen scurt, precum acordarea de ajutor umanitar, gestionarea fluxurilor de refugiaţi şi a celor migratorii, cât şi pe termen lung, precum modalităţile de susţinere a transformărilor democratice, a reformelor şi securităţii regionale în statele din vecinătatea sudică a Uniunii Europene.

Reuniunea a avut loc la o zi după întâlnirea la nivel de miniştri de Externe ai UE, axată de asemenea pe situaţia din Libia.

Joomla templates by a4joomla