Inalti diplomati de la aproape toate ambasadele statelor UE in Iran au participat, miercuri, la investirea lui Mahmoud Ahmadinejad in functia de presedinte.

  Presedintia suedeza a UE, ambasadorii Marii Britanii, Frantei, Spaniei, Finlandei, Greciei si Republicii Cehe, insarcinatii cu afaceri ai Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Ungariei, Irlandei, Italiei, Olandei, Poloniei, Portugaliei, Sloveniei si Slovaciei, cu totii au fost prezenti la eveniment, a declarat pentru EUobserver ministrul de Externe al Suediei.
  Si Romania a fost reprezentata de insarcinatul cu afaceri in Iran, potrivit aceleiasi surse.
  Doar Germania si Austria au pastrat distanta, trimitand reprezentanti cu un rang mai mic.
  Uniunea Europeana a criticat luna trecuta reprimarea protestelor postelectorale din Iran, amenintand cu retragerea ambasadorilor dupa arestarea a noua diplomati britanici.
   Mahmoud Ahmadinejad a primit, luni, acordul formal al liderului suprem al tarii, Ayatollahul Ali Khamenei, pentru a-si incepe ce-l de al doilea mandat de presedinte al Iranului.
   Presedintele Ahmadinejad a castigat un nou mandat la conducerea tarii in urma controversatelor alegeri din 12 iunie ce au aruncat tara in cea mai mare criza de la Revolutia Islamica din 1979, dupa ce sustinatorii candidatilor invinsi au iesit in strada, acuzandu-l pe Ahmadinejad ca a fraudat alegerile.
Cel putin un manifestant era arestat in timp ce Ahmadinejad spunea: "acest moment reprezinta inceputul unor schimbari importante in Iran si in lume".

Sursa:http://www.ziare.com/Inalt_diplomat_roman_prezent_la_ceremonia_de_investire_a_lui_Ahmadinejad-844580.html

Joomla templates by a4joomla