Un grup de luptători islamişti au atacat astăzi un post de poliţie din oraşul Bauchi, capitala provinciei nordice a Nigeriei. În incident şi-au pierdut viaţa 42 de persoane. s-a soldat cu 42 de morţi.

Potrivit AP şi AFP, citate de Agerpres, purtătorul de cuvânt al poliţiei Emmanuel Ojukwu a declarat că luptători înarmaţi cu arme de foc, arcuri cu săgeţi şi explozibili au atacat fără succes în această dimineaţă postul de poliţie în încercarea de a fura din depozitele de armament existente acolo.

Oficialul nigerian susţine că poliţia a arestat 100 de rebeli în timpul confruntărilor.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că cele mai multe dintre cadavrelor aduse la spital sunt ale membrilor sectei islamiste, care se pretinde talibană.

Un reprezentant al poliţiei de la Bauchi, Mohammed Barau, a precizat că 35 de "talibani" au planuit atacul de astăzi pentru a fura armele şi muniţiile postului de la Dutsen Tenshin, de la marginea oraşului Buachi.

"Am reuşit să respingem atacul talibanilor şi am ucis cinci membri ai grupului în timpul schimbului de focuri", a spus el. Poliţia caută restul grupului care ar fi fugit, a adăugat acesta. .

O amplă ofensivă a fost lanstă ulterior. Au fost vizate în principal o moschee a talibanilor de la Dutsen Tenshin şi fiefului lor de la periferia Bauchi, Fadamar-Mada.

Nigeria este cea mai populată ţară din Africa, cu peste 140 de milioane de locuitori. Jumătatea sa nordică este majoritar musulmană, în timp ce sudul este preponderent creştin.

Sursa: http://www.adevarul.ro/rss/articol/nigeria-atac-al-militantilor-islamisti-soldat-cu-42-de-morti.html

Nigeria: Un vraci care a omorât 110 copii a fost arestat

Nigeria: Un vraci care a omorât 110 copii a fost arestat

Un bărbat din Nigeria care a pretins, într-un documentar televizat, că a omorât 110 copii despre care credea că sunt posedaţi de spirete rele a fost arestat, relatează The Telegraph.

Unii activişti pentru drepturile omului spun că, în unele părţi ale Nigeriei, vracii îi conving pe părinţi că fiii lor sunt posedaţi şi că pot atrage diverse nenorociri precum divorţul sau bolile. Aceşti "medici" cer apoi bani de la părinţii înspăimântaţi pentru a le exorciza copiii, spun activiştii.

Unii copii ajung pe mâinile traficanţilor de copii daţi chiar de părinţii lor.

Episcopul Sunday Ulup-Aya, arestat în Mbo, în apropiere de coasta Atlanticului, alături de alţi şase suspecţi, a spus într-un documentar că a omorât 110 copii posedaţi de spirite rele, potrivit declaraţiei lui Aniekan Umanah, comisarul pentru informaţii în statul Akwa Ibom.

"Nu neg că sunt vraci, însă eu am omorât cu ajutorul plantelor spiritele rele din pacienţii mei, nu copiii", a spus Ulup-Aya după ce a fost reţinut.

Akwa Ibom este unul dintre cele mai importante state din Nigeria producătoare de ulei, însă aici mulţi locuitori sunt săraci şi superstiţioşi.

Statul are cea mai mare incidenţă de copii traficaţi din Africa.

Sam Ikpe-Ituama, care conduce Reţeaua pentru Reabilitarea Drepturilor Copiilor şi care încearcă să salveze copiii acuzaţi de vrăjitorie, a spus că Ulup-Aya ar putea face parte din grupurile de traficanţi.

"Niciun corp nu a fost descoperit în biserică, însă doi copiii ţinuţi captivi pentru exorcizare au fost luaţi de acolo de poliţie", a spus Ikpe-Ituama, care a condus echipa care a percheziţionat clădirea.

Sursa: Mediafax, 04.12.2008

Martorii spun ca inca exista lupte in orasul din centrul Nigeriei

Membrii ai Crucii Rosii din Nigeria acorda primul ajutor victimelor ranite in orasul Jos, statul Plateau, 30 noiembrie, 2008. (PIUS UTOMI EKPEI/AFP/Getty Images)

Locuitorii din Jos spun ca sambata, inca se puteau auzi focuri de arma sporadice, iar incendiatorii au continuat sa jefuiasca si sa arda proprietati.

Trupele guvernului se lupta sa stapaneasca gruparile etnice si religioase rivale innarmate cu macete si arme de foc.

Cativa locuitori blocati au continuat sa sune la numerele de urgenta pentru ajutor.

Un localnic, Jude Onwumanan, a declarat pentru VOA ca luptele par sa se extinda si ca fortele de securitate inca si-au facut simtita prezenta.

“Situatia a scapat de sub control in asa fel incat agentii de securitate nu stiu cum sa inceapa sa se ocupe de ea. Imediat dupa ce a fost facut public rezultatul(aseara), s-a dezlantuit iadul, si problema care a inceput vineri dimineata s-a agravat. Chiar in timp ce vorbim noi, cadavre sunt duse la diferite spitale, case sunt daramate sau incendiate.” a spus Onwumanan.

Guvernul de stat a instituit sambata starea de asediu de 24 de ore si a ordonat trupelor sa traga liber pentru a restaura ordinea.

Revolta este cel mai sever eveniment de acest fel din statul cel mai populat al Africii, de cand presedintele Yar’Adua a sosit la putere in 2007.

Ministrul de informatii, John Odey, a declarat ca fortelor de ordine li s-a ordonat sa restabileasca pacea cat mai repede.

“Presedintele este foarte trist; guvernul federal este extrem de ingrijorat pentru vietile si proprietatile din statul Plateau. Staruim pe langa agentiile de securitate care lucreaza in colaborare cu guvernatorul statului sa aduca, pe cat posibil, situatia sub control.” a spus el.

Oficialii de la Crucea Rosie au declarat vineri ca cel putin 20 de persoane au fost ucise iar 300 au fost ranite. Se pare ca sambata au mai murit mai multe persoane, conform unor martori oculari. Mii de persoane s-au refugiat in cladirile guvernamentale.

Violentele de dupa alegeri au avut loc intre crestinii indigeni si musulmani, si colonistii Hausa. Rasculatii au incendiat biserici si moschei si au ars cauciucuri in mijlocul strazilor.

Sute de persoane au fost ucise in 2001 in luptele de strada sectariene din Jos. Trei ani mai tarziu, alte sute au fost ucise in ciocnirile din orasul Yelwa, determinandu-l pe presedintele de atunci , Olusegun Obasanjo, sa declare starea de urgenta si apoi sa instituie starea de asediu.

Sursa: The Epoch Times, 30.11.2008


Catre,
Curtea de Apel Bucuresti
Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal

In atentia

Domnului Presedinte

Subscrisa Asociatia Pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor (APADAR), cu sediul în Bucuresti, str. Batistei nr. 11,  Sector 2, Bucuresti, prin reprezentant legal presedinte Ene Viorel, în solidar cu  Ohiku Austin, voluntar umanitar al Asociatiei noastre formulam prezenta

CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATA

A pârâtelor:
-  Ministerul Internelor si Reformei Administrative cu sediul în Bucuresti, Piata Revolutiei nr. 1A, Sector 1, în calitate de autoritate ierarhica superioara a Oficiului Român pentru Imigrari prin domnul Ministru Cristian David
-  Oficiul Român pentru Imigrari – prin domnul Director Dragoi Vasile

Solicitam anularea Deciziei de luare în custodie publica a voluntarului Ohiku Austin,  act administrativ realizat fara temei juridic de catre ORI..
Retinerea si domnului Ohiku Austin este un abuz flagrant arestarea sa având loc în mod ilegal în data de 07.10.2008 orele 10.00 în fata sediului Asociatiei noastre –str. Batistei, nr. 11, sect. 2, Bucuresti.
3 civili l-au înhatat din fata sediului si împins într-o masina, fara sa îi explice nimeni în limba sa materna motivele retinerii. Am fost informati de capturarea sa de catre oamenii care au asistat la incident si ne-am prezentat împreuna cu asistenta juridica în str. N. Iorga nr.29 – la Oficiul Român pentru Imigrari al Municipiului Bucuresti, unde am preuspus ca a fost dus refugiatul aflat în grija noastra. S-a depus o noua cerere de azil de catre Voluntarul Umanitar al Asociatiei noastre care a fost remisa prin fax, Centrului Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil Bucuresti.
Cererea care permitea ramânerea pe teritoriul României, a fost admisa prin adresa nr.2316567/k/CT din 07.10.2008.
Cu toate acestea domnul Ohiku Austin a fost arestat în mod ilegal si încarcerat la Centru de Cazare Otopeni, sub paza militara. Împreuna cu domnul Istrate Serafim, consilier juridic al Asociatiei noastre, ne-am prezentat la centrul de detentie. Sigurul act justificativ care ne-a fost remis era un document semnat de seful Centrului de Cazare Otopeni care NU AVEA NUMARUL REZOLUTIEI DE LUARE  ÎN CUSTODIE.
Am depus si aici o solicitare de punere în libertate a voluntarului nostru, nr.7658/07.10.2008, înregistrata la ora 18, 35.
Am depus solicitari asemanatoare la O.R.I  si M.I.R.A.
Astazi 08.10.2008 ni s-a refuzat accesul în „puscaria’’ de la Otopeni numita sui generis Centru de Cazare, ba mai mult Directorul O.R.I.- Bucuresti Narcis Dumitru nu a fost în masura sa ne puna la dispozitie fantomatica Decizie de luare în custodie voluntarului nostru.
Am revenit cu sesizari la O.R.I. - pe adresa Directorului Vasile Dragoi, MIRA - Ministrului  Cristian David, denuntând actele de abuz si de flagranta încalcare a legii.
Mentionam ca nu s-au respectat nici prevederile art. 87 alin. 7 O.UG.194/2002, cu modificarile ulterioare.
Deasemenea luarea în custodie NU SE PUTEA aplica voluntarului umanitar Ohiku Austin.
Felul în care autoritatile abrutizate ale statului român au tratat un refugiat scot în evidenta atitudini tipice sistemului rasist aplicate împotriva cetateanului de culoare (negru) din Nigeria – persecutat la rândul sau în propria sa tara deoarece este crestin, regimul la putere din Nigeria fiind unul agresiv - represiv musulman.
Nu stim daca organele noastre de interne sunt sau nu musulmane dar maniera agresiva se regaseste si la militienii MIRA astfel ca am depus la P.M.B. un anunt de protest al organizatiei noastre ÎMPOTRIVA RASISMULUI promovat de MIRA.
Voluntarul nostru a participat la numeroase actiuni ale organizatiei noastre, în colaborare si cu alte organizatii ale societatii civile, campanii desfasurate pe mai multe paliere, începând de la protestele în fata Ambasadei Rusiei fata de invadarea Georgiei, proteste la adresa Primariei Capitalei, pentru încalcarea legii întrunirilor publice de catre primarul general si pâna la actiunea recenta din fata Parchetului General care a avut ca scop atentionarea opiniei publice asupra musamalizarii Dosarului Mineriadei.     Imaginile aparute în presa sunt o dovada a spuselor noastre. Pe scurt voluntarul Ohiku Austin a fost cel care a manifestat spirit civic si atasament fata de valorile democratice, exact valorile calcate în picioare de organele noastre de interne, fara a mai vorbi de dispretul normelor elementare crestine, de omenie si de bun simt.
Nu întelegem de ce voluntarul nostru este haituit si urmarit de organele de politie, nu pricepem de ce crestinul Ohiku Austin este tratata ca si când ar fi un ciumat, un daunator si o primejdie pentru statul român în timp ce musulmani ca Yaher Iskandarani, Fahti Taher, Omar Hayssam, Mohammad Munaf, Kemal Kader, si înca multi altii de aceeasi teapa au avut parte de un tratament privilegiat din partea autoritatilor, desi s-au dovedit în nenumarate rânduri legaturile acestora cu medii mafiote si cu organizatii teroriste. Desi atasamentul celor mentionati mai sus fata de valorile democratice sau fata de tara gazda - România - este mai mult decât îndoielnic, partidele de guvernamânt, cu precadere PSD –ul le-a acordat importante beneficii, le-a oferit acces la petrolul României, le-a oferit terenuri, hoteluri, paduri ba chiar si onororuri publice.
Implicatiile mafiei arabe în crima organizata din România sunt arhicunoscute dar cei vinovati de proliferarea acestui fenomen periculos pentru siguranta nationala nu sunt deranjati de catre cerberii de la Interne decât pentru a încasa spaga – lucru dovedit deja de marile dosare de coruptie aflate în atentia opiniei publice.
Voluntarul nostru, crestin persecutat si în tara sa si în România (crestina!)  de autoritati brutale si represive nu a facut nimic împotriva statului român si nu a încalcat nici o lege. Se afla în custodia noastra tocmai pentru a fi protejat si pentru a avea o sansa la o viata normala. Speram ca macar acum cazul sau sa fie luat în seama iar noi ne vom face datoria de a informa opinia publica româneasca si internationala asupra abuzului exercitat împotriva sa de autoritati – altfel foarte permisive când e vorba de mafioti arabi, musulmani, etc

Precizam ca am formulat în prealabil cerere de reexaminare a solutiei cate cele doua pârâte, în conformitate cu prevederile art. 2 pct. 1 lit. i) si art. 7 pct. 1 din Legea nr. 554/2004 procedura prealabila de reexaminare, cerere la care nu am primit nici pâna acum un raspuns.

MOTIVE

HOTARÂREA  fara numar este nelegala si netemeinica.

- Arestarea este ilegala, luarea în custodie s-a efectuat în mod ilegal

ÎN DREPT: ne întemeiem cererea pe OUG.194/2002, Legea 122/2006, Legile U.E si legea contenciosului administrativ nr. nr. 554/2004.

Dovada celor aratate întelegem sa o facem cu înscrisuri, martori, interogatoriul pârâtelor precum si orice alte probe a caror necesitate ar reiesi din cursul dezbaterilor.
Mentionam înca odata ca numitul Ohihu Austin este voluntar umanitar al asociatiei noastre si nu poate obtine viza umanitara din cauza acestei decizii.

Cu stima,

Presedinte A.P.A.D.A.R.                                    
Viorel Ene
Joomla templates by a4joomla