PROTEST AMBASADA ISRAEL din ROMANIA

                                        joi 24 iulie 2014, orele 13.00

                                organizator Viorel Ene presedinte A.P.A.D.A.R.

                                                 VA ASTEPTAM !!!

                                                             PROTEST

  OAMENII RAI   NU  TREBUIESC  LASATI IN PACE  DE CATRE OAMENII BUNI

Asociatia noastra a reluat protestele impotriva regimului criminal din Siria.Vom protesta  in fata sediilor ambasadelor:SIRIA, IRAN, RUSIA,TURCIA  si a sediului Ministerului Afacerilor Externe si Presedentiei Romaniei.

Astazi luni 2 septembrie vom protesta in fata Ambasadei Siriei din Bucuresti impotriva folosirii gazelor toxice de lupta impotriva poporului sirian de catre regimul terorist ce conduce in prezent in Siria.

Reprezentantii societatii civile romnesti impreuna cu patriotii sirieni vor denunta inca o data atrocitatile comise in Siria si solidaritea poporului roman cu cuza dreapta a revolutionarilor sirieni,impotriva dictaturii.

Viorel ENE -presedintele Asociatiei Pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor

   Instalat în funcţia de vicepreşedinte al juniorilor pesedişti clujeni, tânărul congolez l-a răzbunat pe Adrian Năstase, anunţând că el, personal, se va ocupa ca Traian Băsescu să ajungă în Africa după prezidenţiele, cu o barcă de bambus.

   După ce Traian Băsescu l-a trimis în campania prezidenţială trecută pe Adrian Năstase, alias „Bombo”, în Congo, proaspăta achiziţie a PSD, congolezul Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana a anunţat, joi, că-l va trimite, la prezidenţialele de anul acesta, peTraian Băsescu în Zimbabwe. Mboumba Bakabana este, începând de luni, vicepreşedinte TSD Cluj Napoca, poziţie din care a lansat primul atac politic în ţara sa de adopţie – într-o conferinţă de presă, a confecţionat o bărcuţă de hârtie pe care a prezentat-o drept macheta unei bărci din bambus pe care i-o va oferi lui Băsescu pentru a pleca în ţara dictatorului Mugabe: "Bărcuţa de hârtie este un cadou pe care vreau să îl fac preşedintelui Traian Băsescu care tot timpul şi-a manifestat dragostea faţă de mare. Îi trimit această machetă, iar în decembrie vreau să aduc barca din bambus care este în lucru în Africa şi cu care se poate muta în Zimbabwe alături de Robert Mugabe (preşedintele Republicii Zimbabwe - n.r.), împreună cu Elena Udrea, Elena Băsescu şi soţia dumnealui. Acolo îi este locul".

Potrivit vicepreşedintelui TSD Cluj-Napoca, România are nevoie de un preşedinte "demn şi serios" cum este Mircea Geoană, după cum informează Mediafax. (F.N.)

Sursa:http://www.gandul.info/politica/pesedistul-din-congo-mboumba-bakabana-se-da-in-barci-cu-basescu-il-trimite-intr-o-copaie-de-bambus-in-africa-4788053

   Ţara noastră a exportat către armata georgiană muniţie de infanterie şi grenade antitanc în valoare de 3,6 milioane de euro doar la finalul lui 2008, valoarea preliminară a exporturilor din 2009 este 2,4 milioane de dolari. Exportul nu este ilegal, dar ar putea fi o nouă bilă neagră în relaţia Bucureştiului cu Moscova. La aproape un an de la declanşarea conflictului dintre Georgia şi Rusia, Moscova a avertizat ţările occidentale care participă la reînarmarea Georgiei: „Avem un dialog direct cu ţările care continuă să înarmeze Georgia, pentru a le face să înţeleagă că acest lucru va fi luat în calcul în contextul relaţiilor noastre bilaterale“, a declarat viceministrul de externe al Rusiei, Grigori Karasin, într-un interviu acordat cotidianului „Izvestia“. Karasin s-a referit în special la cazul Ucrainei, pe care a ameninţat-o cu eventuale sancţiuni economice dacă va continua furnizările de armament către Tbilisi.       

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Aleksandr Ciurilin, a avut un ton cel puţin la fel de ferm referitor la statele care participă la reînarmarea Georgiei: „unele ţări sunt gata chiar şi după pogromul de la Ţhinvali să contribuie la sporirea potenţialului militar al Georgiei“. 

 Ţări occidentale acordă asistenţă Georgiei pentru refacerea infrastructurii militare şi pentru reînarmare, a spus Ciurilin, citând cazul SUA şi al Ucrainei. „Nu am nici o informaţie referitoare la acordarea unui ajutor din partea României pentru reînarmarea Georgiei“, a precizat joi reprezentantul Rusiei, cu ocazia comemorării a un an de la bombardarea capitalei Osetiei de Sud, Ţhinvali, de către trupele georgiene.

Cu toate acestea, România a furnizat după încheierea conflictului din august muniţie Georgiei: „la sfârşitul anului 2008, România a livrat forţelor armate din Georgia muniţie de infanterie şi grenade antitanc în aloare de 3,1 milioane euro şi respectiv 500.000 de euro“, arată răspunsul oferit de Direcţia Arme Convenţionale din Agenţia Naţională de Control al Exporturilor, la solicitarea ziarului Cotidianul. Aceeaşi agenţie precizează că "din datele preliminare, aflate în curs de verificare, rezultă că în cursul anului 2009 au fost efectuate exporturi de muniţie de infanterie în valoare de 2,4 mil. euro".

„România este o ţară riverană Mării Negre, nu departe de Osetia, Abhazia şi Georgia, şi este evident că aici trebuie înţeleasă situaţia din cele trei ţări“, a declarat Ciurilin, adăugând că este dreptul suveran al României să decidă dacă recunoaşte sau nu independenţa Abhaziei şi a Osetiei de Sud. Ciurilin a subliniat că declanşarea conflictului de anul tecut „la doar câteva luni de la summitul NATO de la Bucureşti, la care se declarase posibilitatea ca Georgia să fie membră NATO nu a fost întâmplătoare. Cum ar fi putut evolua evenimentele dacă Georgia ar fi devenit membru NATO?“

Diplomatul rus a subliniat faptul că „la frontiera dintre Osetia de Sud şi Georgia miroase din nou a praf de puşcă“, existând informaţii că în zonele-tampon s-au intensificat ştirile despre împuşcături lansate din partea georgiană, dar şi din partea osetă. „Avem motive să credem că în ajunul împlinirii unui an de la evenimentele din Osetia de Sud şi din Abhazia din partea georgiană ar putea fi întreprinse acţiuni provocatoare“, a mai spus ambasadorul Ciurilin, întărind faptul că armata georgiană şi-a crescut capacităţile militare în ultimul an. Totuşi, Moscova susţine că Georgia nu are capacitatea necesară de a lansa un atac în Osetia, iar trupele ruse ar fi gata să respingă orice astfel de acţiune armată din partea Tbilisiului.

Eduard Kokoiti, liderul Osetiei de Sud, stat ce şi-a declarat unilateral independenţa după războiul de cinci zile de anul trecut, susţine că observatorii UE „îşi dau tacit acordul“ pentru o întărire a forţelor militare ale Georgiei de-a lungul graniţei enclavei.

În faţa acuzaţiilor Rusiei conform cărora ar participa la reînarmarea Georgiei, Washingtonul a subliniat faptul că se concentrează pe îmbunătăţirea educaţiei şi standarelor profesionale ale armatei georgiene, nu pe furnizarea de echipamente militare care să ia locul celor pierdute în războiul din 2008. Vicepreşedintele american Joe Biden s-a pronunţat foarte clar în favoarea rezolvării diplomatice a unei situaţii conflictuale în zonă, cu ocazia vizitei sale în Georgia.De partea sa, secretarul Consiliului Naţional de Securitate al Georgiei, Eka Tkeshelashvili, a declarat că Moscova încearcă să creeze „un mit al reînarmării agresive a Georgiei“, ţara sa dorind doar „să îşi reconstruiască capacităţile defensive“, în conformitate cu standardele NATO.

Interes brusc pentru arme româneşti

Între ianuarie şi august 2008 (deci până la începerea conflictului dintre Georgia şi Rusia), ţara noastră a exportat armament de infanterie, componente şi muniţie pentru armament de infanterie şi echipamente pentru aeronave militare în valoare de 19.482.350 de dolari către Georgia. Vedetele armelor exportate de România erau atunci puşca semiautomată cu lunetă (7,62 mm) - bazată pe modelul celebrului kalaşnikov - şi mitraliera de calibru 12,7 mm, care se montează pe vehiculele blindate. Interesul brusc al armatei georgiene pentru armamentul românesc era cu atât mai interesant cu cât, în 2007, ţara noastră nu exportase deloc armament căte Tbilisi, iar în 2006 exporturile se ridicaseră la 80.000 de euro.

Relaţie tensionată de alegerile din Moldova

După ce atitudinea moderată a preşedintelui Traian Băsescu în timpul conflictului dintre Georgia şi Rusia a părut să fi mulţumit Moscova, anul 2009 a debutat surprinzător, premierul Putin având două convorbiri telefonice cu Băsescu pe tema renunţării la intermediarii exportului de gaze către România a participării României la proiectul gazoductului South Stream. Cu toate aceste semnale pozitive, vizita lui Traian Băsescu la Moscova, aşteptată încă din toamna lui 2008, nu a avut loc nici până acum. Mai mult, după alegerile din aprilie din Republica Moldova, ambasadorul rus la Chişinău a susţinut că există dovezi clare privind implicarea României în organizarea protestelor. (R.C.)


Sursa: http://www.cotidianul.ro/romania_inarmeaza_georgia-94518.html

APARIŢIE ! La o prezentare de modă organizată în Mamaia, primarul Constanţei a stârnit, conform obiceiului, reacţii adverse şi aplauze...

Organul monden al primarului Radu Mazăre s-a manifestat plenar în weekend, continuând ceea ce a devenit deja o carte de vizită a edilului de la malul mării. Mazăre a fost, până acum, mafiot înarmat (doar într-un pictorial pentru Playboy) şi James Bond (la o prezentare de modă). A dansat sirtaki la Happy Hour, inţiindu-l pe Cătălin Măruţă în ritualul spargerii farfuriilor, ba s-a avântat şi la o demontraţie de samba, pentru a promova grupul brazilian pe care-l plăteşte cu 350.000 pentru a distra turiştii din Mamaia. Cea mai recentă ispravă în materie de deghizări a primarului Constanţei s-a consumat în acest sfârşit de săptămână, la gala de modă Milano Mamaia Night. Mazăre a optat, la apariţia sa pe podiumul de prezentare, pentru o uniformă de ofiţer nazist. Ca şi cum gestul n-ar fi generat sufi­ciente controverse, Mazăre a defilat umăr la umăr cu micul Radu, fiul său, costumat în ordo­nanţă.

Operaţiunea Valkyrie, filmul care l-a inspirat

Mai-marele Constanţei susţine că ideea i-a venit după ce a văzut fimul Operaţiunea Valkyrie. Cei care s-au grăbit să-l acuze de simpatii naziste, odată cu  prestaţia de sâmbătă, au căpătat un „contraargument” cinematografic: filmul care l-a inspirat pe manechinul de ocazie spune povestea unui colonel care încearcă să-l asasineze pe Hitler. Pasionat de istorie (deţine o colecţie de maşini vechi şi replici realizate după automobile de epocă), Radu Mazăre nu şi-a permis să poarte o costumaţie oarecare. Uniformele purtate de tată şi fiu au fost realizate la un atelier din Germania, care lucrează şi pentru case de producţie cinematografică, şi respectă întocmai detaliile uniformelor reale, din Cel De-al Doilea Război Mondial. Mazăre susţine, însă, că uniforma nu este nazistă, ci - fiindcă are doar Crucea de Fier - una de „general german”. Primarul a „uitat” de emblema Partidului Nazist, vulturul cu svastica în gheare, prezent atât pe piept, cât şi pe caschetă. Faptul că a acoperit simbolul cu patru braţe nu transformă uniforma într-una inofensivă.

Interesant este că există un om care a „prevăzut” această apariţie oarecum şocantă a lui Radu Mazăre: în luna mai, liderul Pedelist Cezar Preda declara, în cadrul lansării candidaţilor PD-L pentru Parlamentul European: „La Constanţa am ales pe cineva care se poartă şi conduce ca un revoluţionar anarhist, l-am văzut îmbrăcat astfel, şi acum se pregăteşte se se îmbrace în haine de ofiţer nazist”. Ceea ce suna, la vremea respectivă, ca un atac politic şi-a găsit confirmarea, acum două zile, în registru „artistic”.

Sursa: http://www.gandul.info/news/radu-mazare-nazist-de-ocazie-umar-la-umar-cu-fiul-sau-video.html?3927;4662009

Joomla templates by a4joomla