Pericol de atentate teroriste în Germania

 Pericol de atentate teroriste în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii poliţiei criminaliste şi pentru securitate internă din Germania au avertizat sâmbătă cu privire la posibile atacuri teroriste în Germania până la alegerile generale din septembrie.

Acest avertisment a venit în urma difuzării recente pe Internet a mai multor înregistrări video care conţineau ameninţări din partea unor grupări afiliate reţelei al-Qaida.

Ameninţarea teroristă atinge "un nou grad" în acest an electoral, a declarat ministrul german de Interne, Wolfgang Schaeuble, pentru publicaţia Bild am Sonntag care va apărea duminică.

"Luăm în serios ameninţarea (...), dar nu ne vom lăsa intimidaţi şi Germania nu va ceda la şantaj", a adăugat el.

"Vedem paralele cu situaţia din Spania" din 2004, când islamiştii au comis atentate chiar înainte de alegeri, pentru a incita autorităţile să îşi retragă trupele din Irak, a precizat pentru revista Focus comandantul poliţiei criminaliste, Joerg Zircke.

"Ultimele mesaje video arată clar că Germania şi interesele germane din străinătate sunt ameninţate", a adăugat el.

Şeful Oficiului pentru protecţia Constituţiei - instituţia responsabilă pentru securitatea internă - Heinz Fromm, a apreciat la rândul său că riscul unor atacuri teroriste în Germania este deosebit de ridicat.

Recentele înregistrări video arată că "atentate împotriva ţării noastre sunt în pregătire", a afirmat Fromm, pentru ziarul Hamburger Abendblatt.

El le-a cerut comunităţilor musulmane din Germania să coopereze cu autorităţile pentru a demasca teroriştii islamişti.

"Atunci când tinerii sunt radicalizaţi, acest lucru ar trebui semnalat" autorităţilor, a declarat el.

Ziercke a avertizat la rândul său cu privire la riscul reprezentat de tineri de origine germană convertiţi la Islamul radical.

"Ei cunosc societatea germană, sunt bine integraţi şi fizic trec neobservaţi", a apreciat Ziercke, care consideră că aceştia sunt adesea printre cei mai periculoşi extremişti.

Aproximativ 12 tineri convertiţi sunt antrenaţi în prezent în tabere extremiste din Pakistan sau Afganistan, conform autorităţilor.

Sursa: Mediafax, 31.01.2009

Germania, sub ameninţarea atacurilor teroriste

 Reprezentanţii poliţiei criminaliste şi pentru securitate internă din Germania au avertizat sâmbătă cu privire la pericolul unor posibile atacuri teroriste până la alegerile generale din septembrie. Acest avertisment a venit în urma difuzării recente pe Internet a mai multor înregistrări video care conţineau ameninţări din partea unor grupări afiliate reţelei al-Qaida. "Vedem paralele cu situaţia din Spania din 2004, când islamiştii au comis atentate chiar înainte de alegeri, pentru a incita autorităţile să îşi retragă trupele din Irak", a declarat pentru revista Focus comandantul poliţiei criminaliste, Joerg Zircke.

"Ultimele mesaje video arată clar că Germania şi interesele germane din străinătate sunt ameninţate", a adăugat el. Şeful Oficiului pentru protecţia Constituţiei - instituţia responsabilă pentru securitatea internă - Heinz Fromm, a apreciat la rândul său că riscul unor atacuri teroriste în Germania este deosebit de ridicat.

Sursa: Gandul, 31.01.2009

Joomla templates by a4joomla