Ambasada Israelului in Suedia va prezenta un protest oficial autoritatilor suedeze impotriva unui articol publicat de cotidianul Aftenbladet care sustine ca militarii israelieni ucid palestinieni pentru a face trafic cu organele lor, relateaza postul de radio Vocea Israelului.

Corespondentul cotidianului suedez a intervievat familii palestiniene din Cisiordania si Fasia Gaza care sustin ca armata israeliana rapeste tineri palestinieni si dupa cateva zile returneaza familiilor cadavrele lor din care au fost prelevate organele.

Vocea Israelului precizeaza ca acuzatiile se bazeaza pe marturii ale unor palestinieni anonimi care depun marturie cu privire la zvonuri auzite de la alte familii palestiniene potrivit carora soldatii israelieni ar fi ucis un tanar palestinian care aruncase cu pietre in militari si i-au golit corpul de organele interne dupa care au returnat cadavrul invelit intr-o panza verde de spital.

Acelasi martor anonim palestinian a declarat ca a auzit zvonuri din partea altui palestinian anonim din Jenin (Cisiordania) si din Fasia Gaza.

Ambasada Israelului cere cotidianului Aftenbladet sa-si ceara scuze pentru acuzatiile publicate.

Sursa: Agerpres

Suedia, ţara care va prelua preşedinţia UE de la 1 iulie, este în favoarea menţinerii mecanismului de monitorizare a României şi Bulgariei pe justiţie, după cum a declarat ambasadorul acestei ţări la Sofia, Paul Beijer. Acesta a adăugat, totuşi, că Suedia nu consideră că mecanismul de monitorizare ar trebui extins la gestionarea fondurilor europene. Viitoarea preşedinţie suedeză a UE îşi exprimase deja, prin vocea ministrului pentru afaceri europene - Cecilia Malmstrom (foto), opinia că mecanismul de cooperare şi verificare a fost „de ajutor“ până acum, iar UE a învăţat să monitorizeze şi implementarea, nu doar adoptarea aquis-ului. Întrebată, săptămâna trecută, dacă va susţine menţinerea mecanismului de cooperare şi verificare pentru Bulgaria şi România şi după următoarele rapoarte ale Comisiei Europene, Malmstrom spusese însă că deocamdată este prea devreme pentru a prefigura un răspuns. „Cred că atât în România, cåt şi în Bulgaria, există înţelegerea că acest mecanism a fost de ajutor până acum în procesul de reformă. Este însă prea devreme să spunem cum vom continua“, a spus Malmstrom.

Sursa: http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009063030224/Actualitate/Suedia-sustine-continuarea-monitorizarii-Romaniei.html

Joomla templates by a4joomla