Saisprezece persoane au fost ucise si 30 ranite joi in confruntari violente in sudul Yemenului intre fortele guvernamentale si activisti, in timpul unei manifestatii favorabile separatistilor sudisti, potrivit unei surse din cadrul activistilor, citata de AFP.

Manifestatia a fost organizata la Jinzibar, centrul administrativ al provinciei Abyan, la 50 de kilometri est de Aden (capitala meridionala a Yemenului), la apelul jihadistului Tarek al-Fadhli, unul dintre demnitarii orasului care s-a alaturat partizanilor unei separari a sudului tarii.

"Confruntarile s-au soldat cu 16 morti, dintre care 6 politisti, si 30 de raniti, printre care figureaza 10 membri ai fortelor" guvernamentale, a declarat pentru AFP aceeasi sursa, apropiata de gruparea lui Fadhli.

In contextul in care autoritatile au impus masuri stricte de securitate pentru a impiedica manfiestatia, elemente armate, partizani ai lui Tarek al-Fadhli, au lansat obuze in directia comisariatului politiei si a altor cladiri publice, a precizat pentru AFP un oficial local.

Fortele guvernamentale au replicat cu focuri de arma pentru a incerca sa-i disperseze pe manifestanti, potrivit martorilor, care au precizat ca armata a tras cu obuze asupra locuintei lui Tarek al-Fadhli, la Jinzibar.

Joomla templates by a4joomla